umar saja-saja letak

By: syed umar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-Mar-2007 03:26 Email | Share | | Bookmark
part3

nice (pronounced "nees")
 
with wayne
View all 19 photos...
dari barcelona,ingin ke roma..tetapi perjalanan naik keretapi memakan masa 20jam..

singgah southern france (nice,marseille,aix en provence), jumpe kawan2 yang baik hati bagi tumpang tidur..

ke rome selepas 3hari, rome mmg cantik dgn colliseum dll tapi kesibukan bandar dan kecelaruan pengangkutan awam amat memenatkan

dari rome, ingin ke venice dan pisa...tetapi masa tak mengizinkan,lalu ke milan...sempat menyaksikan milan vs inter..walau melalui tv di luar stadium kerana tiket tiada..puas2..

dari milan ke zurich, aaaah...tenangnya zurich...bermalam di train station

dari zurich singgah di stuttgart sebelum ke fussen..antara tempat yg plg ingin dilawati..
neuschwanstein and hohenschwangau castle (betul ke ejaan??)


Saturday, 10-Mar-2007 07:00 Email | Share | | Bookmark
part2

london
big ben
london eye
View all 15 photos...
dari korea ke london. Di london, aku bermalam di rumah kawan yang baik hati.

dari london ke madrid. Untuk ke gatwick airport,aku naik bas yang pemandunya ceria belaka.walau perjalanan yang biasanya 1jam menjadi 3jam.dan aku pun terlepas flight..

*tiket flight dan penginapan semalam di madrid terbang begitu saja.

dari gatwick south ke gatwick north. Tukar terminal untuk cari tempat tidur.

dari madrid ke barcelona.Aku naik keretapi malam.ada katil yang muat untuk adik aku berumur 8tahun.

barcelona terlalu cantik.aku tiba-tiba mengidam SLR sebijik.


Thursday, 1-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
euro trip pt.1

kimchi
sonata musim luruh
 
View all 7 photos...
pada satu musim bunga..di kala kebosanan meluap2..

aku terbangun, hati meronta-ronta mahu keluar dari rumah,tapi nak ke mana?

tengok internet berjam-jam lalu berkata pada diriku "gi europe 1bulan fun gak nih..."

1tahun dan berpuluh2 'man' kemudian..aku sampai

oleh kerana poket ku yang kesempitan, aku naik kapal korea,singgah seoul..tapi aku tak menyesal sebab seoul berjaya memuaskan nafsu buas rakan-rakan aku bershopping..


Saturday, 30-Dec-2006 02:44 Email | Share | | Bookmark
winter=snowboarding

winghill
 
fuh..
View all 4 photos...
aa..finally..winter is here. salji tahun ni tak banyak cam tahun lepas.in fact, salji turun lambat gile smpai tepakse gi ski-resort yang guna man-made snow...aaarggh

luckily, the last trip of the season salji turun dengan lebatnya..lebat sangat sampai langgar orang masuk hospital..hahahaha( yg dilanggar masuk hospital..aku OK je)

http://www.youtube.com/watch?v=7McggGbK6Dc video snowboard..enjoy!


Sunday, 26-Nov-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Autumn in Kyoto

kyoto college
kyoto imperial palace
close up
View all 9 photos...
pada musim luruh yang lepas..

di satu hari sabtu,aku terbangun jam 12tengahari...tiba-tiba hati meronta-ronta mahu ke Kyoto,dan aku pergi..

3jam dan 2500yen kemudian..aku sampai..



[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net